Visuitzetting 2017- Masterplan Karperuitzet

Enige tijd geleden kregen wij het verzoek van Jorke Wessels, medewerker van hengelsportfederatie MidWest of wij onze medewerking wilden verlenen aan een project om karper uit te zetten in de Eem, het Valleikanaal en de aanvoerwateren hiervan. De aanleiding van dit plan is ontstaan naar gegevens van de VBC .
(Visserij Beheers Commissie) vanwege het geringe aantal karpers in deze wateren.
Vier hengelsportverenigingen verlenen hier hun medewerking aan.
Dit zijn hsv “De Snoekbaars Baarn/Soest”, hsv “Amersfoort”,hsv “Ons Genoegen Woudenberg” en
hsv “De Rietvoorn Veenendaal”.
Elke vereniging heeft een plaats in hun wateren aan gewezen waar dit kon plaatsvinden. Het is de bedoeling dat het project 5 jaar loopt en de aantallen over de 4 plaatsen gelijk worden verdeeld.
Onze vereniging kreeg dus 23 spiegelkarpers toegedeeld. Deze hebben wij op 4 maart j.l. in de Eem bij de opstapplaats van de Fietsboot in Soest te water gelaten. Ons werd verzocht bij deze uitzet te assisteren, zodat de leverancier Vandeput uit België na het uitladen van de vis meteen door kon rijden naar de volgende locatie.
Er was genoeg assistentie van enthousiaste medewerkers van Sportvisserij MidWest en leden van de KSN (karper sportvisserij Nederland), die alle uitgezette vissen op de foto hebben gezet, zodat ze aan het spiegeltjespatroon bij terug vangst te herkennen zijn.
Hoe het een en ander in het werk ging laten wij zien aan de hand van een aantal foto’s. Klik hier om naar fotoalbum te gaan en ga vervolgens naar album " Visuitzetting 2017 "
Of klik hier voor rechtstreekse link album Visuitzetting 2017.

Verder ter info:
Rond 25 maart is er een spiegelkarper gevangen aan de Eem (zie laatste foto hier onder)
Dit hebben wij gemeld aan Jorke Wessels en hieronder zijn antwoord:

Goedemorgen,
Kijk, dat is leuk nieuws!  U mag dit ook zeker doorgeven aan de andere vissers. Het geeft ons een goed beeld hoe de vissen het doen na de uitzet qua groei en verspreiding. Zou u hierbij willen vragen of de vissen over de linkerkant (kop naar de linkerzijde) gefotografeerd willen worden? Dan kunnen wij de vissen terugvinden, nu kan dat helaas niet desondanks leuk nieuws dat ze gevangen worden. Hieronder nog een linkje met foto’s en terugmelding actie.

Klik hier voor de link

Opmerking/aanvulling:
Hieronder twee foto's.
De eerste foto is op juiste manier gemaakt zodat men kan zien om welke karper het gaat.
De tweede foto is een spiegelkarper die rond 25 maart is gevangen aan de Eem.
Aan de de tweede foto kunnen we dus helaas niet zien of het om een spiegelkarper gaat die 4 maart is uitgezet.
Indien u een spiegelkarper vangt en dit wilt melden aan Sportvisserij MidWest,
dan graag een foto zoals de eerste foto hieronder.© 2013  "HSV De Snoekbaars Baarn-Soest"