Belevenissen....Zeevis avontuur

Zeevisavontuur...Zo durf ik een dag zeevissen met Lex rustig te noemen.
Met dit verslag op onze website wil ik jullie een beetje deelgenoot maken van onze ervaringen.
Vroeg opstaan hoort hier natuurlijk bij, dus Kik en ik stonden om 6.00 uur bij Lex voor de deur, dan spullen inladen, zoals hengels, lege kisten, kisten met ijs, overlevingspakken en nog het een en ander. Dan een klein uurtje rijden naar de haven van IJmuiden,
waar het s'morgens vroeg een oase van rust is.
Spullen inladen, navigatie apparatuur aanzetten en instellen, motor starten.
De voelsprieten van de navigatie apparatuur.En dan rustig de haven uit.
Hengels optuigen en dan......
Ik geef een knaak voor je gedachten.
Het zeegat uit bij een prachtige zonsopgang.
De motor op 3/4 vermogen, stuurautomaat aan en met een vaart van 20-30 knopen naar het eerste coördinaat van de gps. Het lijkt wel een wonder hoe precies je een wrak kunt benaderen, want als je ongeveer anderhalf uur gevaren hebt is er geen kust meer te bekennen en moet je je helemaal orienteren op radar, gps, plotter en dieptemeter.Het is hier 30 meter diep en op de dieptemeter is het wrak waarop je vist goed te zien.Voorzichtig het anker laten zakken en de hengels met kunstaas overboord.

Als je zoals Kik en ik nog nooit op zeebaars of kabeljauw hebt gevist en je krijgt een eerste aanbeet dan denk je dat het hele wrak er aan hangt, maar als je je hengel even stil houdt merk je toch wel dat het vis is en dan is het nog een heel eind halen om hem van 30 meter naar boven te krijgen. Maar als hij dan boven is......
Trots als een aap met zeven ..........!
En Teus natuurlijk ook.
Hier is Lex de laatste vissen aan het strippen, de anderen lagen al in het ijs.
Om kwart over 7 zei Lex:Wij moeten gaan, want we moeten nog even terug varen.Wij hebben deze dag zo'n 5 wrakken bevist en hebben met z'n drieen 50 vissen gevangen (kabeljauw en zeebaars).
Gaan we voor of achterlangs.
Met een rotgang naar huis.
Om half 9 waren wij weer tussen de pieren van IJmuiden, het was inmiddels donker.
In de haven de boot vastgelegd, uitgeladen en afgesloten, daarna de vis bij de afslag gebracht die waarschijnlijk de volgende morgen om een uur of 6 wel verhandeld zou zijn. Verser kun je het waarschijnlijk niet krijgen.
Om half elf waren wij weer thuis.Moe maar voldaan en een geweldige ervaring rijker.

      Terug naar begin zeevis avontuur


¬© 2013  "HSV De Snoekbaars Baarn-Soest"